Speltotto

Speltotto med aubergine og soltørrede tomater

Speltotto med soltørrede tomater og aubergine er en fiberrig variant af risotto. Og her har vi samtidig tilsat nogle smagsrige ingredienser, som måske ikke giver et smukt resultat – til gengæld en anderledes og aldeles overraskende ret. Er du parat til udfordringen?

Speltotto til 2 personer

 

Ingredienser:
200 gr  perlespelt
2 fed hvidløg, pillet og hakket
2 x 1 spsk olivenolie
½ dl hvidvin
6 dl vand
3 skiver aubergine a ca 6-7 mm, skæret i små tern
Et drys salt
4 store soltørrede tomater, skæret i små tern
Sort peber
4 spsk revet parmesan ost

Frisk rosmarin, blade fra 1-2 kviste, klippet/hakket – til drys
Tilberedning:
Hvidløg svites i mellemvarm olivenolie (1 spsk) i en gryde. Tilsæt perlespelt og hvidvin. Lad hvidvinen koge ind, mens du rører i gryden. Tilsæt vand og lad retten koge op. Læg låg på, skru ned og lad din speltkerner småsimre 15 min. Rør i gryden fra tid til anden.
Imens perlespelten koger, svitser du auberginerne i 1 spsk olivenolie ved medium varme. Auberginerne skal blive bløde og let-gennemsigtige. Tager blot 2-3 min. Tag auberginerne fra varmen og giv dem et drys salt.
Når perlespelten er færdigkogt (og vandet kogt ind), vender du auberginerne, tomaterne i og giver retten et drys peber. Bland din speltotto godt rundt.
Serveres på 2 smukke tallerkner med et drys parmesan ost og frisk rosmarin – og VOILA! Din speltotto er nu klar til at blive serveret!

Rigtig god fornøjelse!

TIPS
*
Speltottoen smager rasende godt kold til fx en frokost. Tilsæt fx kold, stegt kylling og 5-7 oliven, og din frokost er klaret
* Perlespelt som speltotto kan varieres i det uendelige…vi er fx også vilde med at erstatte aubergine og soltørrede tomater med fx hakkede oliven, frisk basilikum og marksvampe. Hvad er mon din favorit?

Photo by Italienskmad.com*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *