Gnocchi – “kartoffelbollen”

Gnocchi – “kartoffelbollen” – hvad er dog det? 

Gnocchi´en starter sin historie helt tilbage i romertiden, hvor den blev indført af den romerske legioner under udvidelse af imperiet til landene i det europæiske kontinent.Gnocchi (som kommer fra det italienske ord nocchio) betyder en knude i et træ eller fra ordet nocca, som betyder kno.

I de sidste 2000 år har hvert land udviklet sin egen særlige form for små boller, med den gamle gnocchi som deres fælles forfader. I romertiden blev gnocchi lavet af en smule grød -lignende dej blandet med æg , og er stadig findes i lignende former i dag , især ovnbagte gnocchi alla romana og Sardiniens malloreddus ( selvom disse ikke indeholder æg).

Brugen af ​​kartoffel er en forholdsvis ny opfindelse , der forekommer efter indførelsen af kartoflen til Europa i det 16. århundrede. Potato/kartofel gnocchi er særligt populære i Abruzzo, Friuli -Venezia Giulia, Veneto, Ciociaria og andre provinser i Latium. Som med andre mosede kartoffel retter, er de bedst at forberede med melede kartofler til at holde en let tekstur.

 

Den bedste opskrift på Gnocchi: 

500 gr. melede kartofler (gerne rester fra dagen før)
200 gr. hvedemel
1 spiseske revet parmesan
salt
Kartoffelmel

Hvis man ikke har en rest kolde kogte kartofler fra dagen før, skal kartofler koges med skræl og gerne møre. Køl af under koldt vand. Pil dem og riv dem på et rivejern. Ælt mel og parmesanost i indtil dejen er smidig og ikke klistret.

Lad dejen hvile i 30 minutter.

Herefter rulles dejen ud i finger tykke pølser der hver især skæres i 2 cm. store boller.

Hvis dejen er for klistret så drys med kartoffelmel.

Når bollerne er rullet/skåret koges de lidt af gangen i kogende letsaltet vand.

Når Gnocchi´erne kommer op til overfladen igen er de færdige.

Læg dem i et fad som holdes varmt.

 

Prøv evt. at svits pesto på en pande i lidt olie og vend Gnocchi´erne i, men kun få minutter.

Smager rigtig dejligt med revet parmesan eller andet ost over.

 

Rigtig god mad-fornøjelse 🙂

 

Og tusinde Tak til Mad-fra-Italien.dk fordi vi må bringe denne opskrift. Vi deler alle den gode mad, stemning og SMAGEN af de italienske herligheder fra køkkenerne, ikke?

 

Photo by Mad-fra-Italien.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

—>